RFID

Az RFID (Radio Frequency IDentification=radiofrekvenciás azonosító rendszer) az automatizált gyártás és a logisztika területén alkalmazható, ahol a tárgyak elektronikus cimkéket kapnak, és ezek révén azonosíthatók. A rendszer előnye a klasszikus bar-kódos vagy lézergravírozott módszerekkel szemben az időállóság, valamint az, hogy a rendszer részét képező transzponderben tárolt azonosítási információ távolból is módosítható, kiegészíthető, törölhető.

A Contrinex RFID rendszere kétféle technológiát alkalmaz: A kisfrekvenciájú technológia az egyszerűbb alkalmazásokra javasolt, 12 byte memóriával, a nagyfrekvenciás technológia 160 byte-os, megfelel az ISO/IEC 15693 szabványának, a read/write modul közvetlenül csatlakoztatható RS485 buszhoz.

Általános jellemzőként a Contrinex RFID rendszere a következőkből épül fel: transzponder (ez tartalmazza az antennát); read/write modul, interface eszköz a read/write modul és a field bus csatlakoztatására, szoftver a programozáshoz. A read/write modulok maximális távolsága a „tag”-októl 30 mm (kisfrekvenciás rendszerek), ill. 60 mm (nagyfrekvenciás rendszerek). Védelem: IP68 és IP69K.