TE Connectivity

A TE Connectivity széles érzékelő-választékát forgalmazzuk Magyarországon, elsősorban továbbfeldolgozók (OEM) részére a légi irányítás, közlekedés, járműipar, automatizálás, orvosi- és méréstechnika területén. A széles felhasználási lehetőségeknek megfelelően a termékkör nagy választékot ölel fel: erő-, nyomás-, nyomaték-, nedvesség-, rezgés-, gyorsulás-, pozició-, hőmérsékletérzékelők, valamint a folyadékok paramétereinek mérésére szolgáló, továbbá piezo-film és optikai érzékelők.

Erőérzékelő

Erőmérő

Az ipari erő- és súlyérzékelők a Microfused technológia elvén működnek, olcsón és nagy megbízhatósággal mérnek erőt. A TE Connectivity kínál tokozott erőérzékelőket is.
Dinamikus ütközések vizsgálatára alkalmasak a piezo-film érzékelők, melynek alkalmazási példája az ipari bélyegzés. A méréstartomány több ezer kp-ig terjed.

Nedvességérzékelők

Nedvességmérő

A TE Connectivity nedvességérzékelőivel javítható a teljesítmény, csökkenthető az energiafelhasználás, növelhető a biztonság olyan környezeti viszonyok között, ahol a hőmérséklet is teljesítménybefolyásoló tényező. A nedvesség kompenzálása szintén lehet feladat. Jellegzetes alkalmazások: automatizálás, HVAC, orvosi felhasználás.

Optikai érzékelők

Optikai érzékelő

A választék felöleli a foto-optikai elemeket és komplett rendszereket. Az érzékelők kettős LED-del, két hullámhosszú emitterrel és spektrálisan párosított fotodetektorokkal rendelkeznek.
Ezek az érzékelők kiválóan alkalmasak orvosi célra, ahol a csúcs-hullámhossznak van jelentősége (pl. pulzus oximetria). Érzékelő elemek (egyszer használatosak) és komplett érzékelő rendszerek is rendelkezésre állnak. Vevőspecifikus megoldásokat is kínálunk.

Piezo film érzékelők

Piezo film érzékelő

A piezoelektromos réteg a nyomó-huzó feszültséggel arányos feszültséget indukál, ezért ideális dinamikus deformációérzékelőként működik. Nagy megbízhatóságú, olcsó rezgésérzékelő, gyorsulásmérő és dinamikus kapcsoló elem készíthető belőle. Nagy átviteli hűségű átalakítóként is működik a teljes audio (>1 kHz) és ultrahang (100 MHz-ig) tartományban.

 

Pozicióéerzékelők

Pozícióérzékelő

A TE-hez tartozó SchaevitzTM, Encoder Devices, HL Planartechnik és saját pozició érzékelőivel a TE Connectivity a világ első számú ipari lineáris elmozdulásérzékelő és forgásérzékelő gyártója. A különleges gyártástechnológia és kiváló minőségű alapanyagok alkalmazása tette lehetővé a TE Connectivity méltán népszerű lineáris változó differenciál átalakítóinak (AC LVDT és DC LVDT ), forgó differenciál átalakítóinak (AC RVDT, DC RVDT, és RVIT induktív érzékelők), inklinométereinek és klinométereinek (szögmérés), dőlésérzékelőinek és folyadékszint-mérőinek kifejlesztését. Rezgés- és rázásállóságuk szintén elsőrangú. Mágneses enkóderek (jeladók) révén szögállás-meghatározás végezhető igen nehéz ipari körülmények között is. Lásd: Position Sensors Product Matrix.

 

Nyomásérzékelők

Nyomásmérő

A TE Connectivity profiljába tartoznak a nyomásérzékelők és nyomástávadók is. A méréstartományok a néhány vízcentimétertől a több mint 2000 bar-ig terjednek. Felhasználási területek: orvostudomány, szállítás, ipar, műszerezés és vizsgálatok. A gyártástechnológia induló fázisainak eredményeként létrejövő MEMS szilicium chip továbbfeldolgozásra alkalmas. Vevőorientált kialakítás is lehetséges nagy sorozatokra.

 

Hőmérsékletérzékelők

Hőmérsékletérzékelő

A TE Connectivity piacvezető a kritikus hőmérsékletek mérése, az NTC termisztorok, hőérzékelő fejek és termooszlopok területén. Alkalmazási példák: hőmérséklet-mérés, -szabályozás, -kompenzálás. Jellegzetes felhasználási területek:

  • ORVOSI ÉS LABORATÓRIUMI
  • KATONAI ÉS ŰRHAJÓZÁS
  • MŰSZEREZÉS
  • HVACR
  • MŰSZEREK
  • AUTOMATIZÁLÁS

 

Nyomatékmérők

Nyomatékmérő

A statikus és dinamikus nyomatékérzékelők nyúlásmérő-bélyeges elven működnek. Típusaik: reaktív és elfordulásos. A beépített ütközők a túlterheléstől védik meg az érzékelőt. A TE Connectivity egyes típusai reaktív nyomatékot és erőt mérnek egyidejűleg. Opcionálisan szögállás-mérésre és sebességmérésre is alkalmasak.

 

Közlekedési érzékelők

Közlekedésérzékelő

A TE Connectivity két különleges érzékelőt kínál közlekedési alkalmazásokra. A RoadTrax, a Brass Linguini tengelyes érzékelők, melyek piezoelektromos kábelt tartalmaznak, ideálisak dinamikus alkalmazásokhoz (pl. súlymérés, sebességmérés, vörös lámpán áthaladás, jármű-osztályozás és számlálás).

 

Rezgésérzékelők

Rezgés/gyorsulás-mérő

A TE Connectivity rezgés- és gyorsulásérzékelői jól ismertek.Alkalmazás: szállítás, orvostudomány, laboratórium, és autó-biztonság.
Az egytengelyű és háromtengelyű gyorsulásérzékelők rezgések, rázás, sebesség, elmozdulás, dőlés- és szögmérésre használhatók. A mérései elv MEMS, és piezoelektromos réteg. Az ENTRAN típusa szilicium chip-et használ, miniatür tokban.

 

Folyadéktulajdonság érzékelők

Folyadéktulajdonság-mérő

A folyadéktulajdonságok mérője a folyadékok következő tulajdonságait méri: viszkozitás, sűrűség, dielektromos állandó. Kiegészítéssel a folyadék hőmérséklete is mérhető. Alkalmas a folyadékok széles skálájának vizsgálatára, mint olajok, üzemanyag, orvosi folyadékok, stb…

 

Inercia érzékelők

Inerciamérő

Az inerciaérzékelők vagy egyszerű szögsebesség-mérők (fok/s egységben) vagy ezeket tartalmazó komplett rendszerek, amelyben általában gyorsulásérzékelők, esetleg hőmérsékletérzékelő is helyet kap.

 

Szkenner érzékelők

Nyomás- és hőmérsékletszkennerek

Ezek a többcsatornás mérőrendszerek nyomás- vagy hőmérséklet-érzékelők sorából épülnek fel, amelyek szélcsatornában, repülési és aerodinamikai rendszerekben használhatók.

 

Ultrahangos érzékelők

Ultrahangos érzékelő

Az ultrahangos érzékelők folyadékok jellemzőit (pl. szint, légbuborékok jelenléte) mérik a laboratóriumi vizsgálatok, félvezető-gyártás, szennyvíz monitorizálás, repülés számára.

 

Szintérzékelők

Szintérzékelő

A szintérzékelők általában természetes vizek szintjének pontos mérésére használhatók analóg és digitális kimenőjellel, és kiegészíthetők telemetrikus egységekkel is.