Nyomáskontrollerek

A nyomáskontrollerek elektronikus laboratóriumi műszerek; segítségükkel az adott nyomáshatárokon belül tetszőleges nyomásokat generálhatunk. A nyomáskontroller a tasztatúráján kiválasztott nyomásértéket automatikusan állítja elő; ehhez tiszta nitrogént vagy levegőt használ fel. A nyomásérték beállásának gradiense szabályozható. A nyomáskontroller pontossága eléri a 0,005% F.S-t. A nyomáskontrollerrel nyomástávadók, nyomásérzékelők ellenőrizhetők, kalibrálhatók. Lehetőség van a célnyomás tetszőleges törtrészeinek automatikus beállítására is, tehát a nyomáskontroller a mérendő eszköz méréshatárán belül tetszőleges pontokban kalibrációs vizsgálatsorozatot tesz lehetővé. Pontossága folytán szekunder nyomásetalonnak tekinthető. A nyomáskontrollerhez tetszőleges számú, különféle méréshatárú nyomásmodul választható, közülük egyszerre két darab helyezhető a kontrollerbe. Rekalibráláskor elegendő a lejárt kalibrációjú nyomásmodul újrakalibrálása, maga a műszer a többi nyomásmodullal eközben továbbra is használható. Új nyomásmodul vásárlása esetén a modul összekalibrálása a kontrollerrel szükségtelen, a műszer a modult automatikusan felismeri.

A nyomáskijelzők (nyomásindikátorok) a vizsgált közeg (folyadék vagy gáz) nyomását mérik és kijelzik tetszőleges nyomásegységben. A pontosság itt is elérheti a 0,005% F.S-t.

PACE   moduláris nyomáskontroller-család

Elegáns és gazdaságos megoldást kínál nyomások automatikus   generálására, szabályozására a gyártás, a vizsgálatok és a kalibrálás   területén. Vezérlésük teljesen digitális, nagystabilitású és gyors. Érzékelő elemük a legújabb generációjú   piezorezisztív szilicium nyomásszenzor digitális kimenettel, ami nagy   stabilitást, nagy sávszélességet és nagy pontosságot eredményez.